Kunst kijken in het Unesco Begijnhof OLV - Ter Hoyen ! Open house in the authentic Unesco World Heritage Beguinage Our Lade of Ter Hoyen, a unique visit in Ghent !

Unesco Begijnhof OLV-Ter Hoye Gent - Unesco beguinage Ghent
DSC02869
DSC02857
DSC02867
DSC02868
DSC02866
DSC02862
DSC02860

Ook als gids weet Gent je telkens weer verrassen ! Dat het OLV-Ter Hoyen Begijnhof een echte verborgen parel is weten we intussen en we brengen er dan ook graag en regelmatig gasten naar toe. Dat het begijnhof zovele kunstenaars huisvest was ook voor ons een ware openbaring. En dus gingen we gretig in op het 'kunstkijkweekend' dat er dit weekend plaatsvond. We liepen begijnhofhuisjes in en uit, maakten praatjes met bewoners en kunstenaars en toen het stopte met regenen leek het gras nog groener en geurden de bloemen nog intenser. Inspirerend en voer voor vele verhalen :)

Often clients ask 'what's a beguinage' ? 

The complicated answer: "a beguinage refers to a semi-monastic community of religious women who sought to serve God without retiring from the world, as well as to the architectural complex that housed such a community". The Our Lady of Ter Hoyen Beguinage in Ghent was founded in the 13th century, rebuilt in the 17th century and is now part of the UNESCO World Heritage.

The easy answer: you just have to come to Ghent and see :)