Nieuw! Van Patershol naar ‘Oer. De wortels van Vlaanderen’, een unieke Ghent-Authentic combo!

Oer 5
Oer 8
Oer 4
Oer
Het zijn turbulente tijden in het 19de-eeuwse Gent. De industriële revolutie brengt de stad en haar omgeving in een maalstroom van veranderingen die amper bij te benen is. Mensen van het platteland strijken massaal in Gent neer, boeren worden textielarbeiders, de rust van het platteland wordt ingeruild voor het lawaai van de stad.
 
Temidden van dit tumult zoeken jonge kunstenaars als Emile Claus, Gustave Van de Woestyne, Frits Van den Berghe, George Minne, Gustave Desmet hun plaats in de oncontroleerbare complexiteit van dit alles. Gehuisvest in en rond het sterk vervuilde, arme Patershol, op loopafstand van de kunstacademie, verlangen ze naar licht, eenvoud en rust om hun creativiteit alle kansen te geven.
 
Een voor een vluchten ze naar dorpjes rond de Leie, naar Astene, Latem en Deurle waar hun creativiteit hoogtij zal vieren en het licht in hun werk de donkere wolken in hun hoofd verdrijft. Tot de eerste wereldoorlog weer alles zal omgooien. Permeke, Tytgat en Malfait zullen de naoorlogse periode mee kleuren en een nieuw artistiek antwoord geven op de brutaal veranderende realiteit.
 
In deze rondleiding vertrekken we in het Patershol en dompelen we ons onder in het harde dagelijkse leven van de kunstenaars en textielarbeiders in het 19de-eeuwse Gent, om dan na 45 minuten vanuit de realiteit van het grauwe Patershol de zonovergoten schilderijen op Oer. De wortels van Vlaanderen’ binnen te stappen. Samen met jullie geven we ons graag over aan de vriendschap, de opborrelende creativiteit en het leven aan de Leie van onze intussen zo beroemde kunstenaars. 
 
Met zelden vertoonde werken uit privé collecties, is deze tentoonstelling een must-see!
 
Concreet: 45 min. Patershol rondleiding + 1u15 tentoonstelling
Waar: Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster
Prijs: 12,00 euro/p, min 15p - max 20p per gids
Boeken: stuur een email naar info@ghent-authentic.com of bel 0032 9 269 52 18 (kantooruren)
Tickets niet inbegrepen. Surf naar http://www.oer.vlaanderen/nl/bestel-je-tickets
 
Tip! Combi tentoonstelling 'Oer' + Patershol + galerij Francis Maere Fine Arts 

Met 'Fifty Shades of Flemish Art' stemt galerij Francis Maere Fine Arts, vanaf 22/4 tot 6/8 haar collectie uitzonderlijk af op'Oer. De wortels van Vlaanderen'. Bezoek zowel de galerij als de tentoonstelling met de gidsen van Ghent-Authentic. Galerij Francis Maere Fine Arts is gelegen in het historische 'Hotel Falligan'. Catering mogelijk.

Prijs: op aanvraag
Boeken: stuur een email naar info@ghent-authentic.com of bel 0032 9 269 52 18 (kantooruren)

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.