Authentieke streekproducten ontdekken met Ghent-Authentic !

IMG_2129
IMG_2132
Waterzooi, a typical dish from Ghent !
Ganda ham at the Meat Market

Gisteren was het weer streekproductenfestival op de Groentenmarkt ! 

Kleine en grote leveranciers uit Oost-Vlaanderen trotseerden het koude weer en verwarmden ons met heel veel lekkers, passie en vooral een grote glimlach !  Zoveel enthousiasme werkt aanstekelijk en doet ons met plezier in de pen kruipen.

Bekende namen zoals brouwerij Van Steenberge met hun recente Gulden Draak Quadrupel, Tierenteyn met hun mosterd, maar ook Gandaham uit Destelbergen en Annick De Splenter met 'haar' Gruut bier verbroederden met misschien minder bekende namen zoals Noyen met de typisch Gentse paardelookworst of kaascoöperatieve Het Hinkelspel uit Sleidinge. 

Tot slot mochten ook de Gentse Azelea's niet ontbreken. Wisten jullie de 'Gentse Azalea' net als de Geraardsbergse mattentaart het Europese BGA label heeft ?

Voor de liefhebbers nog enkele facts & figures:

- 80% van de Europese azaleaproductie komt uit Vlaanderen
- jaarlijkse productie van ongeveer 30 miljoen azalea’s
- Hiervan zal ongeveer 7 miljoen (= 25% van de totale Belgische azaleaproductie) verkocht kunnen worden als Gentse azalea

Als Ghent-Authentic zetten we hen, niet alleen tijdens de rondleidingen, maar ook daarbuiten met veel plezier eens extra in the spotlight ! We mogen fier zijn op hen !