Ghent-Authentic goes Track vanaf 12/5 tot 16/9/2012 !

Persconferentie Track op 2/2/2012 in het Smak
Track

TRACK is de nu al veel besproken opvolger van de legendarische stadstentoonstellingen 'Chambres d'Amis' (1986) en 'Over the Edges' (2000) waarmee Gent zich definitief een plaats verwierf binnen de internationale kunstscene.

Wie herinnert zich niet de pilaren bedekt met Gandaham van Jan Fabre of de Tarzankreet die Emilio Lopez-Menchero regelmatig door de Gentse kuip liet schallen ?

Diezelfde Menchero zal er trouwens ook dit jaar bij zijn, net zoals Michaël Borremans, Tadashi Kawamata en nog een 30-tal andere kunstenaars die zich een eigen plek hebben uitgezocht in Gent. Wat ze precies gaan doen blijft tot op vandaag nog een raadsel maar dat het spectaculair, controversieel en kritisch wordt is zeker en bovendien een rebelse stad als Gent waardig.

Tot slot plaatst voormalig SMAK curator Jan Hoet met de tentoonstelling 'Sint-Jan' tot 29/7 in de Sint-Baafskathedraal een eigenzinnige kanttekening bij het ganse Trackgebeuren.

GHENT-AUTHENTIC & TRACK 

TRACK wordt ongetwijfeld hét evenement van 2012 niet alleen voor Gent maar ook voor Ghent-Authentic dat een heel eigen GHENT-AUTHENTIC TRACK trekt door de binnenstad.

Met onze rondleiding 'DOUBLE TRACK' zoomen we in op de kuip van Gent en de aangrenzende Machariuswijk (Portus Ganda/Sint-Baafsabdij) waar we de actuele kunst van o.a. Borremans, Tercerunquinto, Erik Van Lieshout en Kawamata plaatsen tegen de historische setting van het Middeleeuwse Gent.

In de rondleiding 'TOTAL TRACK/TRACK SHUTTLE' verkennen we afwisselend te voet en per comfortabele minibus het volledige Track-parcours.

Een doorgedreven Track opleiding i.s.m. het Smak en enthousiast teamwerk maakten dat alle Ghent-Authentic gidsen het Track cerfiticaat verwierven en zich dus officieel Track-gidsen mogen noemen !

Eén ding is zeker: wij zijn er helemaal klaar voor !  Inschrijven kan vanaf maandag 26/3/2012 !