Gent op een corona veilige en ontspannen manier bezoeken met de gidsen van Ghent-Authentic - FAQ

UPDATE 17/5/2021
Gegidste privé rondleidingen zijn mogelijk onder de volgende voorwaarden:

- max 20 personen + 1 gids

- verplicht dragen van mondmaskers, afstand houden

Bron: Toerisme Vlaanderen

DIGITAAL ALTERNATIEF! Aan alle bedrijven, serviceclubs, culturele organisaties, families en vrienden. Aan iedereen die op zoek is naar makkelijk en snel te organiseren veilig, persoonlijk en hartverwarmend samenzijn, stellen we met veel plezier de Ghent-Authentic DIGITAL TALK voor over het LAM GODS. De digital talk is live, persoonlijke en wordt gegeven door Kristel Vereecken. Meer info, klik hier.

******************

Hoe we in Gent het toerisme corona proof heropstarten. Bekijk zeker het filmpje en onze meest gestelde vragen onderaan! Onderstaande info dateert van 2020 en is niet van toepassing

Meest gestelde vragen door onze klanten mbt Corona/COVID-19 en de Ghent-Authentic rondleidingen  

1/ Heeft het toerisme volledig hernomen in Gent en is het veilig? Jazeker! Sinds 8/6/2020 heeft de Belgische overheid het licht op groen gezet voor het toerisme.Toeristische rondleidingen, boottochtjes, terrasjes doen, winkelen, een museumpje doen, op restaurant gaan kan gelukkig weer. Het is veilig en gezellig!

1/ Hoe groot mag mijn groep zijn ?

De groep mag max 20 personen groot zijn. Echter om op een comfortabele manier te kunnen gidsen, raden we aan om de groepjes zo klein mogelijk te houden.

2/ Welke maatregelen hanteren jullie tijdens de toers ?

De gidsen dragen een masker en houden de nodige afstand van de klanten. Ze blijven zeer goed verstaanbaar. Als de groep een beetje groter is, kunnen jullie ervoor opteren (mits een kleine meerprijs) om beroep op heldere, comfortabele audio versterking waardoor je de gids via een app op je smartphone heel goed kan verstaan en zelfs mee communiceren. 

De klanten houden voldoende afstand, hanteren correcte handhygiene.

Voor alle detailinfo over de maatregelen, verwijzen we door naar de website van onze overheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

3/ Moet ik zelf een masker dragen?

Ja

4/ Welke tours raden jullie aan tijdens de coronatijden?

We bieden enkel die tours aan uit ons aanbod die 100% veilig en coronaproof zijn. We zoeken rustige plekjes op en vermijden de drukte. Tips voor de zomer 2020 vinden jullie hier.

5/ Kunnen we met Ghent-Authentic het Lam Gods bezoeken? Het Lam Gods is al 10 jaar dé specialiteit van Ghent-Authentic. Jammer genoeg zijn geleide bezoeken nog niet toegelaten. Het Lam Gods is wel individueel te bezoeken mits op voorhand online te reserveren via www.sintbaafskathedraal.be. Audiogidsen noch andere vormen van toelichting zijn beschikbaar.

Tip! Combineer u bezoek aan het Lam Gods met 'In de voetsporen van Van Eyck'. Deze gegidste, inspirerende rondleiding vorm de ideale aanloop naar uw bezoek aan het Lam Gods. 

6/ Ik had een tour geboekt maar kon door corona niet naar Gent afreizen. Wat betekent dit voor mijn boeking ?

We boeken je tour met veel plezier en zonder extra kosten om naar een andere datum later in 2020 of in 2021. Zoals steeds kies jij de datum en het uur dat het beste voor je past.  

Heb je al een voorschot betaald dan bezorgen we je per email een voucher met het betaalde bedrag die je kan gebruiken bij Ghent-Authentic zowel in 2020 als in 2021. Deze voucher is overdraagbaar naar familie, vrienden, collega's in geval je noch in 2020, noch in 2021 Gent zelf zou bezoeken.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.