Gentse Feesten 2011: 'Nie Pleuje!' wandeling by Ghent-Authentic ! Elke dag om 10u30 !

Gentse Feesten
Gentse Feesten
Gentse Feesten
Opening nieuwjaarsreceptie
Gentse Feesten

Een verrassende wandeling over de eigenzinnigheid van de Gentenaren door de eeuwen heen!

Wat zou Gent zijn zonder de kritische, rebelse en tegendraadse Gentenaren die ‘Nie Pleujen’ ofwel nooit opgeven ? Waar komt die Gentse mentaliteit eigenlijk vandaan en vooral, hoe heeft ze de stad tot op de dag van vandaag getekend ?

In het gezelschap van een Ghent-Authentic gids, ontdek je sporen in de stad die je iets meer vertellen over die Gentse ‘Nie Pleuje’ mentaliteit.
Je kuiert langs de oevers van de Leie en de Lieve. Je wandelt door het idyllische Prinsenhof en het Middeleeuwse Patershol. Je staat stil bij de indrukwekkende dan weer pittoreske en vaak verborgen hoekjes in de historische binnenstad die als geen ander de Gentse mentaliteit uitademen.

Wedden dat je je na de wandeling helemaal thuis voelt in Gent ?

Inschrijven op voorhand is noodzakelijk via Uitbureau op http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=1174 of telefonisch op 09/233 77 88.

Vertrekuur: Elke dag om 10u30. Gelieve iets vroeger te komen zodat we stipt kunnen vertrekken

Vertrekpunt: Aan het standbeeld voor het oude Justitiepaleis (Koophandelsplein, Gent). Je kan het Koophandelsplein het makkelijkste bereiken met het openbaar vervoer (trams 1, 21 en 22 stoppen vlakbij). Kom je met de wagen dan kan je parkeren in parking Sint-Michiel of parking Kouter.

Eindpunt: Vrijdagmarkt

Prijs: 10 €/persoon, een zoete Gentse attentie voor iedere deelnemer inbegrepen.