Ghent-Authentic historische shopping toer: het beste excuus om nadien ongebreideld te gaan shoppen :)

Op 7/4 was het weer zover : de tweede editie van de Gentse avondshopping !  Net als honderden winkeliers in de binnenstad maakten mijn collega Sarah en ikzelf ons klaar om ons beste beentje voor te zetten. Tijdens de door ons uitgetekende Ghent-Authentic shopping toer wilden we onze klanten kennis laten maken met bekende en minder bekende en vaak goed verborgen authentieke Gentse winkels die gevestigd zijn in historisch waardevolle en mooie panden. De opkomst was enthousiast, in hoofdzaak vrouwelijk (alhoewel dat er ook wat mannen waren!) en nieuwsgierig en de sfeer zat er onmiddellijk in. Na 1,5 uren wandelen, babbelen en knabbelen van de chocolade die we tijdens onze tocht hier en daar werd aangeboden, sloten we af aan de Korenlei. De groep die 1,5 uur daarvoor nog bestond uit mensen die elkaar niet kenden, bleef napraten terwijl ik nog een kort interview gaf aan de journaliste van ZO-magazine die de tocht had meegevolgd. De foto's die ze maakte zijn een leuk souvenir van een heerlijke avond !